Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството е предприело нужните мерки срещу "Лукойл Нефтохим"

Николай Денков
Снимка: БТА

Корупционната схема на "Лукойл Нефтохим" за заобикаляне на санкциите на ЕС и САЩ срещу Русия ни е известна, коментира премиерът Николай Денков в София. Доклад на неправителствени организации обяви, че рафинерията в Бургас е спечелила 1 млрд. евро от нарушенията. 

"Правителството вече предприе мерки. Повиши значително данъците, които трябва да плати "Лукойл", за да намалеят свръхпечалбите, които влизат в Русия за водене на войната. Това което може да се направи, вече е направено - каза премиерът. - Това е тема, различна от темата как чрез прехвърляне от един в друг танкер или чрез вкарване с фалшиви документи в други държави "Лукойл" заобикаля регулациите. Но това не е в правомощията на българското правителство, да се справя с него", добави Денков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската дипломация чества 145 години от своето основаване

В резиденция "Бояна" служебният премиер външен министър Димитър Главчев приветства дипломатическите служители на прием за Деня на българската дипломатическа служба – 19 юли и 145-годишнината от основаването на службата. "Дипломатическата служба със..

публикувано на 23.07.24 в 11:51

Няма активни пожари в страната, следи се обстановката по границата с Гърция

Няма действащи пожари в страната, съобщиха от вътрешно министерство. Пожарът в ямболските села Воден, Крайново и Странджа е локализиран по всички фронтове. Във вторник ще се направи обход и ако няма активни огнища, техниката и личният състав ще бъдат..

публикувано на 23.07.24 в 11:49

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35