Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 940 баварски фирми развиват дейност в България

Снимка: mi.government.bg

Германия е водещият търговски партньор на България, като през 2022 г. е отбелязан рекорд в двустранния стокообмен. 1/3 от този стокообмен е именно благодарение на търговията с Бавария, която е и сред германските федерални провинции с най-голямо присъствие по линия на инвестициите у нас. Това заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, който откри "Б2Б форум Бавария-България“ днес в Мюнхен, Германия. 

По думите му над 940 баварски фирми развиват производствена и търговска дейност в България. През 2022 г. общият стокообмен между България и провинция Бавария бележи абсолютен рекорд, като нараства с 22,5% спрямо 2021 г. и възлиза на 2,121 млрд. евро.

Богданов е представил на форума предимствата на страната ни като инвестиционна дестинация.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Още турски пожарникари и техника пристигнаха в Южна България

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, обхванали страната, предаде БГНЕС. Към изпратените на 17 юли екипи през граничния пункт Дерекьой се присъединиха още 32-ма души персонал и 11 превозни средства. Границата са преминали 2..

публикувано на 19.07.24 в 09:22

Огнеборци от България гасят пожари край Солун

Български пожарникари гасят огнища край Солун в помощ на гръцките си колеги и доброволци, предава БТА. 44 пожарникари с две пеши групи и 12 противопожарни автомобила работиха за потушаването на пламъците край града. Два от автомобилите и осем пожарникари са..

публикувано на 19.07.24 в 09:10
Село Воден след пожара

Пожари, хора, държава...

Горещини, силен вятър, огнен ад. На това стана свидетел и България в последните дни. Изпепелени къщи, погубени домашни и диви животни, унищожена реколта, осакатена природа…  И човешка мъка след огъня. „Аз съм на 66 години. В тази къща съм..

публикувано на 19.07.24 в 00:10