Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутати сигнализираха прокуратурата да разследва „Лукойл“ България

Подаден е сигнал до прокуратурата и Държавната агенция за национална сигурност за проверка на "Лукойл" България, че рафинерията e преработвала и продавала в чужбина, включително в ЕС, горива от руски петрол. Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, посочват в сигнала, че информацията появила се в български и чужди медии по казуса “може да съдържа достатъчно данни за търсене на наказателна отговорност, ако е допуснато заобикаляне на наложените на Русия санкции от ЕС, което е довело до печалби за Русия от 1 млрд. евро, с които е финансирана войната в Украйна“.

Междувременно Унгария е поискала от Еврокомисията да открие съдебна процедура срещу България заради наложената наскоро такса върху преноса на руски природен газ, преминаващ през българска територия, предаде БТА, като цитира правителствени източници в Будапеща. България смята, че данъкът, който наложи през октомври, ще намали привилегированото положение на руската държавна енергийна компания "Газпром" в Югоизточна Европа и ще възпре руското влияние в региона, съобщи „WRAL News”.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ПП внася проектозакон за отмяна на определението за нетрадиционна сексуална ориентация

“Продължаваме промяната” ще внесе през следващата седмица проект за промяна на Закона за предучилищното и училищното образование, с който да бъде отменено наскоро приетото определение за нетрадиционна сексуална ориентация. Гласуваните текстове забраняват..

публикувано на 23.08.24 в 08:53
An image from the exhibition

Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната - фотосвидетелства от Украйна

Пет серии фотографии показват ужасите на войната в украинския град Миколаев. Експозицията "Визуалната история на Миколаев: Татуировки на войната" ще бъде представена в рамките на 11-ия фестивал "ФотоФабрика" днес от 19.00 ч. и ще може да бъде разгледана до..

публикувано на 23.08.24 в 06:30

Фестивалът на носията в Жеравна съживява българския дух от старо време

Народни песни и танци събират любителите на българския фолклор на поредното издание на Фестивала на носията в Жеравна. Тази година събитието ще се проведе в дните от 23 до 25 август. "Облекли народни носии и прекрачили век и половина назад, в..

публикувано на 23.08.24 в 06:15