Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ констатира, че не са изпълнява 90% от програмата на правителството

Съвещание на партия ГЕРБ във Велико Търново
Снимка: БТА

В подкрепата към правителството две неща са по-важни за ГЕРБ от евроатлантизма – това са бюджетът и корупцията, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след националното съвещание на партията във Велико Търново. „Повече не трябва да ни наричате сглобка. Не виждам в тази превърнала се в цинизъм дума сглобка нищо рационално, добро за хората“, заяви той. „Мисля, че в сферата на производството на петролни продукти и всичко, свързано с тях в последната година и половина, има висша степен на корупция“, поясни Борисов.

Неизпълнени са 90% от записаните в управленската обща програма на правителството цели, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. „Очертава се най-лошото финансово управление от 25 години насам- дълг, дефицит, липса на инвестиции и нови данъчни тежести“, каза Атанасова за проекто бюджета на финансовия министър.

За изминалите 3 години е имало 10 пъти гласуване на избори или на всеки 4 месеца. Това “предозира демокрацията и тя не може да работи“, коментира пред форума зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, предава БТА. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53

Българите пътуват с коли повече от своите балкански съседи

Българите изпреварват своите съседи, изминавайки зад волана средно годишно над 21 000 км, предаде БГНЕС. Зад тях по километраж са сърбите, които изминават годишно 20 028 км. Румънците изминават 20 338 км. Унгарци и хървати също пътуват по-малко -..

публикувано на 24.07.24 в 08:35

От северозапад започва ново захлаждане и превалявания с летни бури

В сряда  до обяд ще е слънчево. От северозапад мощно ще се заоблачи. Главно там ще има краткотрайни интензивни валежи с локални значителни количества и гръмотевични бури. Остава повишена опасността за градушки. Минималните температури ще са между 17° и..

публикувано на 23.07.24 в 19:05