Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академичен урок как се приготвя тирамису с роза

Седмицата на италианската кухня по света, организирана у нас от италианското посолство, Италианския културен институт и агенция ITA, ще премине под надслов “Италианската трапеза: Блаженството на вкуса”. Различните събития ще разкрият връзката между средиземноморската диета – синоним на здравословния и висококачествен режим на хранене, и благоденствието, разбирано като правилен и здравословен начин на живот.

В Езиковия център към културния институт днес ще бъде представена новата малка библиотека за италианска кухня, чиито томове са дарени от представителството на Италианската кулинарна академия в София. След това проф. Алесандра Дженаро ще изнесе кулинарен урок как се приготвя тирамису – едно с роза и друго с кафе, последван от дегустация.

В програмата на седмицата (13-19 ноември т.г.) са включени също така галавечеря на посланик Джузепина Дзара, представяне на книгата “Италианската кухня в картини”, урок по италианска кухня с младежи от Дневния център за хора с увреждания “Света Марина” в София.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44