Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десислава Атанасова:

След ротацията в Министерския съвет ще се очертае сериозна дупка в бюджета

Снимка: БТА

Отричаме да ни наричат сглобка, отричаме да носим негатива на това, което вършат нашите колеги в изпълнителната власт”, заяви пред БНР председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя подчерта, че правителството има изключително малък процент на успеваемост в управленската програма – договорена за изпълнение на ротационен принцип, за разлика от ангажираните в законодателната й част.

Десислава Атанасова атакува финансовия министър Асен Василев по повод проекта за държавен бюджет. По думите й, той все още не е осъзнал, че управлението е възможно благодарение на гласовете на тези, които “чегъртаха” 3 години. “През 2024 г. след ротацията в Министерския съвет ще се очертае много сериозна дупка в бюджета и това може би не е случайно”, коментира депутатът, добавяйки, че според изтекъл запис “Продължаваме промяната” винаги има план “Б”.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

Близо 1000 декара горски терен край Петрич е обект на частни интереси

Жителите на петричкото село Кавракирово излязоха на протест заради внесено предложение до общинския съвет на община Петрич, което засяга близо 1000 декара горски терен. Според протестиращите става дума за изграждане на фотоволтаичен парк, който ще..

публикувано на 22.07.24 в 10:37

И рибите в Черно море страдат от екстремните жеги

Непоносимите горещини, които връхлетяха Балканите през последните седмици, причинявайки изпепеляващи пожари и в България, застрашават живите организми в Черно море. Еколози алармират, че рекордните температури са пагубни не само за хората и..

публикувано на 22.07.24 в 09:50