Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Пеевски: Времената на задкулисните договорки приключиха

Снимка: БТА

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски поиска от премиера Николай Денков и правителството пълна информация за свършеното по приоритети. В разпространено от пресцентъра на ДПС писмо, Пеевски заявява, че "времената на работа "на тъмно" и задкулисните, безпринципни договорки" са проключили.
"Държим, премиерът и воденият от него МС да разберат ясното място на изпълнителната власт в парламентарната република – това, че дължат отчет за работата си и че тази отчетност" се извършва "чрез и пред парламента", коментира Пеевски, като подчертава, че "това е моделът, по който ще се работи и занапред". ДПС обещават да публикуват всеки получен отговор, за да могат хората да правят оценка за свършеното.

В неделя, в интервю пред БНР, премиерът Денков заяви: "На мен не ми е началник никой от парламента".
ДПС публикуват и получения днес отговор от премиера на изисканата писмена информация за действията на правителството, по отношение на изпълнението на най-важния приоритет пред страната – приемането на България в Шенгенското пространство. В него се изреждат проведените разговори на членовете на правителството с външнополитически лидери, на които акцент е бил именно основният външнополитически приоритет на България – пълноправното присъединяване на страната ни към Шенгенското пространство. От информацията се вижда, че само вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е провела 326 срещи по този повод.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Зообиблиотека събира в София читатели - любители на животните

Първата зообиблиотека в България се организира днес, 24 август, от 10:00 ч. от Столичната библиотека в партньорство със Зоологическа градина – София. До езерото в столичния зоопарк любителите на животните и книгите ще могат да разгледат изложбата..

публикувано на 24.08.24 в 06:30

Горещините продължават и в събота

В събота ще преобладава слънчево време. Следобед над планинските райони ще се развива купеста облачност, но няма да вали. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 32° и 37°, за..

публикувано на 23.08.24 в 19:05

България днес - 23 август 2024 г.

В „България днес“ този петък се обръщаме към историята. 23 август е Денят на памет за престъпленията на националсоциалистическите, комунистическите и други тоталитарни режими и за почитане на жертвите им и колкото и неприятен да е даден..

публикувано на 23.08.24 в 19:00