Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА сложи край на перипетиите с мача България-Унгария

Снимка: Facebook /Национален Стадион Васил Левски

След безпрецедентното решение на община Пловдив, да наруши предварителното споразумение за използване на стадион “Христо Ботев“ и да откаже на националния ни отбор да проведе мача си от европейските квалификации на съоръжението, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион "Васил Левски“ в София, на 16 ноември при закрити врата, съобщиха от Българския футболен съюз.

“Трагикомедия – така може да се определи казуса с мача Унгария - България и неяснотата къде ще се играе срещата два дни преди датата”, реагираха унгарските медии.

Междувременно, спортният министър Димитър Илиев разпореди незабавно да се предприемат мерки националният ни стадион да бъде подготвен да приеме отборите на двете страни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Левите се събират на традиционен събор на Бузлуджа

БСП събира днес хиляди симпатизанти на левите идеи на традиционния си митинг-събор под връх Бузлуджа в Стара планина, на който ще бъдат отбелязани 133 години от началото на организираното социалистическо движение в България. В навечерието на събитието..

публикувано на 27.07.24 в 09:10

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11