Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Народното събрание гласува вот на недоверие към правителството

Снимка: БТА

Днес депутатите ще гласуват по внесения от БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ" втори вот на недоверие към правителството на Николай Денков, за несправяне в сектор "Национална сигурност и отбрана".
Гласуването ще се проведе в 13.55 ч., или 24 часа след приключване на парламентарните дебати по предложението. Вчера лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди, че депутатите от партията му няма да подкрепят искания вот на недоверие.
Първият неуспешен вот на недоверие, внесен от опозицията, беше заради провал на правителството в сектор "Енергетика".

Още от категорията

Мария Габриел

Мария Габриел ще се срещне в Йордания с крал Абдулла II

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел е на официално посещение в Йордания и днес ще бъде приета на аудиенция от крал Абдулла II. Визитата на Мария Габриел в Хашемитското кралство е по покана на вицепремиера и министър на външните работи на..

публикувано на 25.02.24 в 06:00

Ахмед Доган се обяви против предсрочни избори

Предсрочни парламентарни избори 2 в 1 могат да дестабилизарат страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици . Това послание до делегатите на Националната конференция на ДПС изпрати почетният председател на партията Ахмед Доган...

публикувано на 24.02.24 в 14:21
Бойко Борисов

Нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата

“ Щом казват да има 50 на 50 в регулаторите, нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на “некоалиционния” си партньор ПП-ДБ относно предложения меморандум с управленски цели за..

публикувано на 24.02.24 в 13:35