Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С концерт почетоха дейността на 90-годишния Тед Попов в Ню Йорк

Снимка: Фейсбук/Генерално Консулство Ню Йорк

В Генералното консулство на България в Ню Йорк  се състоя среща на сънародници с Тед Попов - личност с принос за представянето на българската култура и музиканти в мегаполиса. 

Тед Попов, Ню Йорк

„Българските концертни вечери в Ню Йорк, Американска фондация за България, Генералното консулство в Ню Йорк и десетки почитатели на класическата музика отбелязаха с концерт приноса на Тед Попов за представянето на българската култура и музиканти в мегаполиса“, съобщиха от дипломатическата мисия във Фейсбук. Любовта към класическата музика е нишката, която минава през целия живот на Тед Попов, от първите уроци по цигулка като дете в края на 30-те години на 20-ти век, през тъгата по счупената му цигулка в казармата през 50-те и приноса му като доброволец за музикален център през 90-те години в Масачузетс. 


В неформален разговор Тед Попов разказа за живота си през изминалите девет десетилетия. Той отбеляза емиграцията си през 70-те години на миналия век в САЩ, своята работа по основите на Световния търговски център след терористичните атаки от 11 септември 2001 г. и за дейността си като инженер в различни части на света, научаваме още от информацията на консулството. 

Снимки: Facebook/Генерално Консулство Ню Йорк



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Годишна конференция на АБУЧ` 2024

Българското образование зад граница дискутират преподаватели от училищата ни в чужбина

Всяко лято, по традиция, български учители отблизо и далеч се събират, за да отчетат какво са свършили, къде са срещнали проблеми, както и за да обменят опит и практика. Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски..

публикувано на 22.07.24 в 15:36

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо..

публикувано на 19.07.24 в 15:08