Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт и оранжев код за опасни ветрове в цялата страна

| обновено на 18.11.23 в 09:38
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В събота, 18. ноември, минималните температури ще са между 1° и 6°, в София – 1°. През деня ще е студено със силен до бурен северозападен вятър. Вечерта на североизток ще се усили до ураганен. Ще вали по-обилно на юг. На много места в страната и в планините дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще са от 3 до 8°, в столицата – 3°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно със силен до бурен южен вятър. Температурите на въздуха ще са до 11-13°. Морската вода е 10° на север до 15° на юг. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала, вечерта на север ще достига и до бурните 5 - 6 бала.

Над планините ще е облачно с валежи предимно от сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до минус 2°, на 2000 м. – до минус 8°.

В неделя сутринта вятърът все още ще е силен и бурен, по Черноморието - ураганен. В Източна България ще е облачно с валежи от дъжд и сняг. На запад облачността ще се разкъсва и ще намалява. През деня вятърът постепенно ще отслабва, валежите ще спрат. Дневните температури ще се повишат с 5 - 6 градуса.

В Европа – над Пиренейте и Апенините, Южна Франция, Средиземноморието и северозападната част на континента ще е предимно слънчево и топло за сезона. Облачно с валежи ще е в Северна и Източна Великобритания, в Северна Франция, Белгия и Нидерландия. Над Централна Европа ще е облачно със слаби валежи от сняг.

На Балканите ще е ветровито, като над централната и източната част на полуострова ще е облачно с валежи.

В Лондон и в Париж ще е до 14°, в Берлин се очакват 5°, в Москва минус 1°. В Мадрид, Истанбул и Рим термометрите ще сочат до 17°. В Белград ще е 6°, в Букурещ – 11 °. Атина ще е най-топлата евростолица с 18°.

Във Ванкувър и Чикаго ще е 10°, в  Монреал 13°, в Ню Йорк – 16°. В Лос Анджелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e 27°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е съответно 24 и 32°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 22°. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Продължават гърмежите в Елин Пелин, в складовете е открита трета жертва

Продължават гърмежите край гара Елин Пелин, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тежко оборудвани специалисти са влезнали в 6-ия склад на фирма "Енигма" и са обезопасили не взривена пиротехника. При огледа край входа е открит труп, който не е..

публикувано на 28.07.24 в 09:11
Награждаване във Велдховен

Нaционалният ни отбор по информатика – с отлично представяне на олимпиадата за момичета в Нидерландия

С три медала и почетна грамота се окичи българският национален отбор по информатика четвъртата Европейска олимпиада по информатика за момичета, провела се от 21 до 27 юли 2024 г. Във Велдховен, Нидерландия, информира ръководителят на отбора Румен Михов...

публикувано на 27.07.24 в 19:50

Слънчева неделя с лек ветрец

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В неделя ще бъде слънчево. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 31° и 36°, в София – около 32°. Над планините ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части –..

публикувано на 27.07.24 в 19:05