Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският език и литература бяха във фокуса на форум в Неапол

Снимка: Архив

Неаполският университет "Ориентале" беше домакин на Международна научна конференция "Славянските литератури през 21-ви век между регионализма и глобализацията". Форумът се проведе под патронажа на Посланика на България в Италия и на Община Неапол, с основен партньор - Министерството на образованието и науката.
В конференцията с акцент върху преподаването на българска литература участие взеха 14 лектори по български език, литература и култура от чуждестранни университети, съобщи Министерството на образованието и науката.
Сред дискутираните теми са били развитието на българистиката по света и участието в програми на МОН за изследователската и научна работа на българистиката и популяризирането ѝ зад граница.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи изборният ден в чужбина

Изборният ден зад граница приключи в 6 часа българско време на 10 юни . Вотът е преминал на 5 континента без затруднения, съобщи Министерството на външнитеработи. Последни упражниха правото си на глас българите в Лос Анджелис. Изборната активност..

публикувано на 10.06.24 в 09:00
Изборния ден в Посолството на България в  Прага

Българите в Чехия и Словакия с надежда, че масов вот би променил нещата в България, а защо не и в Европа

Изборите за български и Европейски парламент в Чехия и Словакия протичат спокойно и добре организирано, като секциите и в двете централноевропейски държави са разположени в българските посолства, съответно в Прага (3 секции)и в Братислава (1 секция)...

публикувано на 09.06.24 в 19:30

Марина Иванова, Париж: Българите тук гласуват информирано и за народни представители, и за евродепутати

Във Френската република са разкрити 15 изборни секции, като сънародниците ни в столицата Париж гласуват в три, разположени в българското посолство. В една от тях първоначалният списък на предварително записалите се да гласуват наброявал едва 10..

публикувано на 09.06.24 в 18:44