Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камери ще засичат скоростта на пътя

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Камерите на Националното тол управление вече са сертифицирани и могат да бъдат използвани за контрол на скоростта, заяви регионалният министър Андрей Цеков пред Нова тв.

В над 300 рамки са монтирани камери, които имат възможност да засичат както моментна, така и средна скорост. Кога обаче те ще започнат да упражняват контрол, ще зависи само от МВР, подчерта министърът.

Системата за управление на камерите разполага с модул за интеграция със системата на МВР, така че те биха могли да използват камерите и на теория това може да стане още днес”, добави той. По думите му, устройствата и сега засичат, но нарушителите не получават фиш, тъй като не се използват за тези цели.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

На Преображение ще вали само в североизточните райони

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. Във вторник , 6 август, облачността ще е променлива, по-значителна в..

публикувано на 05.08.24 в 19:40
Димитър Главчев

Правителството отпусна средства за по-високи заплати във висшите училища

С прието днес постановление на Министерския съвет са одобрени  допълнителни разходи в общ размер 184 милиона лева за увеличаване на възнагражденията във висшите държавни училища и научни организации, считано от първи април тази година. Така се..

публикувано на 05.08.24 в 19:26

България днес - 5 август 2024 г.

Българският корен и как той присъства в живота на българчетата, родени в чужбина – това е нишката в "България днес" на 5 август. Повод за темата е предстоящото на 7 август тържествено събитие, на което Изпълнителната агенция за българите в..

публикувано на 05.08.24 в 19:00