Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителство, синдикати и работодатели обсъждат бюджета за 2024 г.

Снимка: БГНЕС

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъди държавния бюджет, бюджета на НЗОК и бюджета на държавното обществено осигуряване за 2024 г. Заседанието днес ще се председателства от вицепремиера Мария Габриел, но ще участва и премиерът Николай Денков.
В бюджета е заложено увеличение на минималната работна заплата от 1 януари 2024 г. - от 780 лв. на 933 лв. Профсъюзите обаче настояват за повече средства и за ръст на възнагражденията в сектори като транспорт, земеделие, висше образование, здравеопазване.
Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев заяви на 20 ноември, че бизнесът няма да подкрепи бюджета за 2024 г. "На практика няма реформи. Има изливане на пари, които нямаме, има увеличаване на дълга, увеличаване на разходите по дълга", коментира той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Монтана – градът отвъд шаблоните

Един от областните градове в Българския Северозапад е Монтана. Според статистическите данни регионът не може да се похвали с особено високи показатели в сферите на инфраструктурата, икономиката, образованието, социалните услуги. По данни от изминалата..

публикувано на 07.08.24 в 11:20

Задава се фестивалът на модерния градски човек

Фестивалът на модерния млад градски човек "My Sofia. Youth with causes" ще се проведе за трети път на 9 и 10 август (петък и събота) в сърцето на столицата.  Проучване сочи София като най-уютния пристан за пенсионер от ЕС Двудневното..

публикувано на 07.08.24 в 09:15

Слънчево и умерено топло ще е над страната в сряда

В сряда, 7 август, ще е слънчево със слаб до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 13 и 20°, в София 13°. Максималните ще са от 29 до 34°, в столицата 30°.  По Черноморието  ще е слънчево с умерен североизточен бриз...

публикувано на 06.08.24 в 19:35