Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба в парламента представя Босилеград в цветове

4
Снимка: БТА

“Босилеград в цветове” е името на изложбата, която беше открита днес в Народното събрание. В нея са представени 40 картини на професионални художници от България, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Украйна, както и част от колекцията на сдружение “ГЛАС“-Босилеград. Събитието има благотворителна цел – подкрепа на бъдещите инициативи на българите от Западните покрайнини, а всички картини ще могат да бъдат закупени.

 Изложбата е организирана от ПП-ДБ, сдружение “ГЛАС“ и Студентското читалище “Св. Климент Охридски 1997” в София и ще бъде на разположение до 29 ноември т.г.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Божидар Божанов

ПП-ДБ не могат да направят правителство, ще върнат втория мандат

Няма подкрепа за нашия подход, а именно антикорупционни закони и след това разговор за правителство. Това ни поставя в ситуация да не можем да реализираме втория мандат, заяви Божидар Божанов от преговорния екип на "Продължаваме промяната – Демократична..

публикувано на 18.07.24 в 10:48

"Лудогорец" се изправя в Шампионска лига срещу "Динамо" (Минск)

"Лудогорец" загуби реванша с 0:1 при гостуването на грузинския "Динамо" (Батуми), но успя да се класира за втория квалификационен кръг на Шампионска лига с общ резултат 3:2. Българите спечелиха първия мач преди седмица в Разград с 3:1 и бяха смятани за..

публикувано на 18.07.24 в 09:46
Последиците от пожара в с. Воден

Турция изпрати на помощ 20 машини да гасят пожарите в Болярово и Сакар

Голяма част от пожара в с. Воден и край него е овладян, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг. "През вчерашния ден ситуацията в населеното място беше изключително тежка. Допълнителни трудности създаваше и постоянно обръщащата се посока на..

публикувано на 18.07.24 в 09:34