Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС изразиха подкрепа и готовност да съдействат на БПЦ

Снимка: БТА

Държавата трябва да има грижата за Българската православна църква, защото за нас най-важна е грижата за хората. Подкрепата от нас я имате за всичко, което ще ви даде възможност да изпълнявате мисията си да укрепвате вярата на православните християни, храмовете да са отворени за хората, а свещениците да имат достойни възнаграждения. Това каза на среща в Синодалната палата председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски пред митрополитите от Светия Синод.

Срещата беше по молба на Делян Пеевски и председателя на бюджетната комисия Йордан Цонев. Те заявиха пълна подкрепа от държавата и парламента, за обезпечаване чрез закона за държавния бюджет на духовната дейност и просвета водени от БПЦ както и готовност за съдействие по всички теми, поставени от Светия синод.


Още от категорията

Когато радиото говореше на полски

Днес чуждоезиковата програма на БНР – "Радио България" – "говори" на 11 езика. През годините едни са добавяни, други са отпадали от общия брой…. Такава е съдбата и на предаванията на полски . Излъчвани са по "Радио София", както тогава се е наричало..

публикувано на 16.02.24 в 09:15

Радиотеатърът не е отживелица и в дигиталния свят

"С появяването на радиото се появи един нов вид творба – радиопиесата, слуховата пиеса, както някои я наричат.... За съвременния писател се открива една творческа област, в която той може да прояви и дар, и изобретателност, и остроумие, незатрупани от..

публикувано на 13.02.24 в 06:10

Църквата почита паметта на св. Харалампий на 10 февруари

На 10 февруари почитаме св. Харалампий Магнезийски, свещеномъченик на вярата. В българската традиция това е един от последните зимни празници. От този ден народът започвал да обработва земята, след като зимата си е отишла. Св. свмчк. Харалампий..

публикувано на 10.02.24 в 05:25