Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Календар с кауза

Снимка: "Аз вярвам и помагам"

Български пожарникари влязоха в ролята на модели пред обектива на Деян Недялков и създадоха провокативен "Календар с кауза" за 2024 година. Инициативата е на сдружение "Аз вярвам и помагам", което вече осем години набира средства за закупуване на специализирани детски линейки и апаратура за неонатологичните отделения във варненските болници. 

Провокативният благотворителен подход има за цел и да привлече общественото внимание към пожарникарите и тяхната професия у нас. Първият тираж на календара от 500 броя е бил изкупен за дни и сега планират допълнителен. Средствата ще отидат за дългогодишната кауза на "Аз вярвам и помагам", поясни за БНР Владислав Николов, председател на сдружението.

Владислав Николов
Идеята действащи пожарникари да се снимат благотворително в календар води началото си от Австралия (Australian Firefighters Calendar) и е вече на цели 30 години. За това време най-чаканияj календар на Зеления остров е събрал повече от 3 милиона долара, с които са подпомогнати десетки организации и каузи. Всяка година в него присъстват и местни видове животни, като по този начин смелите мъже привличат общественото внимание към застрашените им местообитания. Идеята става толкова популярна, че днес е част дори от туристическата визитка на Австралия. Преди години тя беше реализирана и във Франция при също така голям успех. Наред са българските огнеборци.  

Снимки: Сдружение "Аз вярвам и помагам"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

България днес - 26 юни 2024 г.

Днес ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия, а в „България днес“ ви разказваме, как случващото се на стотици километри от тук възроди единството на едно село и се превърна в..

публикувано на 26.06.24 в 19:00

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00