Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов стрийт-арт стенопис срещу домашното насилие

Снимка: FB / Feminist Mobilisations

Стрийт-арт стенопис, вдъхновен от борбата за достоен живот на жените, равноправие и елиминиране на насилието във всичките му форми и измерения ще бъде показан на 25 ноември в двора на „Гьоте институт“ в София. 

Автор е художничката на графити с псевдонима Точка спот, съобщават инициаторите от „Феминистки мобилизации“. Името на стенописа е „Коса“. Той е част от кампанията на организацията за повишаване на обществената чувствителност по темата за домашното насилие и по повод 25 ноември - Международният ден за предотвратяване на насилието над жени, разказват организаторите.

„Инициативата поставя на преден план жените художнички в уличното изкуство, които често се изправят пред сериозни бариери, когато става въпрос за равностойно заплащане, видимост и представителство“, уточнява БТА.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еколагер край Шабла разкрива тайнствения свят на пчелите

Село Езерец в община Шабла е домакин на еколагер с участието на педагози, аниматори, еколози и младежи от цялата страна. Младите хора опознават тайнствения свят на пчелите. В рамките на четири дни – до 1 септември, те се обучават как да изработват..

публикувано на 31.08.24 в 08:45

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10