Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят българския филм “Майка” на фестивал във Ванкувър

Филмът „Майка"
Снимка: Киномания 2022

Българският филм "Майка" ще бъде показан на Европейския филмов фестивал във Ванкувър, Канада, тази неделя, 26 ноември 2023 г., съобщават на Фейсбук страницата си от Българо-канадското дружество в Британска Колумбия. Прожекцията е от 20.20 часа в The Cinematheque- 1131 Howe Street, Vancouver, BC. Филмът “Майка" на режисьорката Зорница София пресъздава историята на една жена – Елена, която се бори с невъзможността да има дете. В опит да намери нов смисъл тя започва проект в Африка, който променя живота ѝ. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Михаела Аройо с фотопроект "Сънувам на български" за българите в Бесарабия

Изложбата "Сънувам на български" на младата документална фотографка Михаела Аройо ще бъде открита на 30 юли от 19.00 ч. в софийската галерия "Фотосинтезис". Това е първото цялостно представяне на нейния дългосрочен фотографски проект, посветен на..

публикувано на 22.07.24 в 15:20

България осигури автобус за учениците от българското средно училище в Братислава

Нов автобус, осигурен от МОН, ще превозва учениците до Българското средно училище "Христо Ботев" в столицата на Словакия - Братислава, през новата учебна година. Досега там се обучаваха 96 ученици, като за следващата учебна година вече има записани близо..

публикувано на 19.07.24 в 15:08

Българите, работещи в Кипър, могат да почиват на планина с държавна субсидия

В Кипър започва държавна програма за субсидиран летен отпуск на работещите. Тя е на стойност 900 000 евро и в нея могат да се включат и българите, заети във фирми на острова. До 27 септември 15 хотела в планинските курорти приемат почиващи по програмата...

публикувано на 17.07.24 в 09:50