Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В район на Будапеща откриват мемориален знак на българските градинари

Снимка: Фейсбук/Българско републиканско самоуправление

В Будапеща откриват и освещават паметна плоча в чест на българските градинари, живели и работили на територията на 11 район в града, съобщи във Фейсбук Българското републиканско самоуправление в унгарската столица. Честването е на 28 ноември, от 14:30 часа местно време, в Основно училище "Ищван Бочкаи“, XI., Bocskai út 47-49.

Междувременно Българският културен форум в Будапеща отправя покана и за откриването на обща изложба "Изкуството на националностите в Унгария“. То ще се състои на 7 декември от 18:00 ч. в галерия Széphárom (Budapest V., szép u. 1/b). В изложбата участват художници и приложници от тринадесетте националности в Унгария.

Още от категорията

Щатът Илинойс ще почете 3 март като ден на Освобождението на България

С прокламация губернаторът на щата Илинойс Дж. Б. Притцкър обяви 3 март 2024 г. за ден, в който ще се чества Освобождението на България, предаде БГНЕС. Документът отбелязва 20 години от присъединяването на България към НАТО; 121 години..

публикувано на 22.02.24 в 18:04

БСП поиска да се възстанови финансирането на българските общности в Западните Балкани

Българските сдружения в Сърбия ще преустановят дейността си, свързана с утвърждаване на български език, култура и ценности, ако не бъде подновена програмата за българска помощ. Това заяви Иван Ченчев с декларация на парламентарната група на БСП...

публикувано на 21.02.24 в 15:00

В Одеса проведоха работна среща на българските организации в Украйна

По инициатива на Генералното консулство на България в Одеса и със съдействието на Изпълнителната агенция за българите в чужбина бе организирана работна среща с ръководители на български организации. В разговорите в сградата на дипломатическото..

публикувано на 21.02.24 в 14:04