Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестни прояви в София по повод 104 години от Ньойския договор

Снимка: БТА

В Дома на културата „Красно село“ в София организират протестно събрание „104 години Ньойски диктат“. Уастниците  в протестното събрание могат да видят част от „забранените“ през тази година културни продукти, като книги и изложби, които не бяха допуснати да влязат в Сърбия и така провалиха част от ежегодните културни прояви на българските организации в Босилеград.

Събитието е съвместна инициатива на Гражданския комитет „Западни покрайнини“, Културно информационен център „Босилеград” и Дирекция „Култура“ на Столична община.

По повод годишнината, младежката организация на ВМРО организира традиционно факелно шествие „Български марш“ от Войнишкия лъв, пред Националния дворец на културата до Паметника на Незнайния воин.

Още от категорията

Почитаме паметта на Свети Серафим Софийски

В руската църква “Св. Николай Мирликийски” тържествено беше почетена паметта на Свети Серафим Софийски. Службата оглави мелнишкият епископ Герасим в съслужение с предстоятеля на храма отец Владимир Тишчук и свещенослужители от българската и руската..

публикувано на 26.02.24 в 15:45
Цветана Джерманова

Почина последната оцеляла лагеристка от Белене

На 95 години почина Цветана Джерманова - последната оцеляла жена, която е била репресирана като затворник в лагерите в Белене и в Босна. Цветана Джерманова е родена на 20.03.1928 г. в село Лесковец, област Перник. От 1942 до 1946 г. учи в..

публикувано на 26.02.24 в 14:58

Когато БНР говореше на полски

Днес чуждоезиковата програма на БНР – "Радио България" – "говори" на 11 езика. През годините едни са добавяни, други са отпадали от общия брой…. Такава е съдбата и на предаванията на полски . Излъчвани са по "Радио София", както тогава се е наричало..

публикувано на 16.02.24 в 09:15