Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снежна буря остави без ток села с етнически българи в района на Болград

Снимка: БТА

След снежната буря по Северното Причерноморие и Източна Украйна, без ток е украинският Болградски район, който е с най-компактното българско население в Украйна. Поледица, повалени дървета, прекъснати електропроводи – това са последствията от стихията в цялата Одеска област.

В шест общини на района – Городненската, Кубейската, Криничненската, Василевската, Павловската и Теплицката,  повече от денонощие няма ток  и комуникациите са прекъснати. В останалите общини – Болградската, Тарутинската, Арцизката и Бородинската, ток има основно в административните сгради. Това съобщиха на сайта на Болградската районна военна администрация, цитиран от БТА. 

Няма проблеми с водоснабдяването. Комунални и аварийни екипи на държавната служба за извънредни ситуации работят за отстраняване на последствията от лошото време", пишат на сайта на Болградската администрация. 


Още от категорията

Щатът Илинойс ще почете 3 март като ден на Освобождението на България

С прокламация губернаторът на щата Илинойс Дж. Б. Притцкър обяви 3 март 2024 г. за ден, в който ще се чества Освобождението на България, предаде БГНЕС. Документът отбелязва 20 години от присъединяването на България към НАТО; 121 години..

публикувано на 22.02.24 в 18:04

БСП поиска да се възстанови финансирането на българските общности в Западните Балкани

Българските сдружения в Сърбия ще преустановят дейността си, свързана с утвърждаване на български език, култура и ценности, ако не бъде подновена програмата за българска помощ. Това заяви Иван Ченчев с декларация на парламентарната група на БСП...

публикувано на 21.02.24 в 15:00

В Одеса проведоха работна среща на българските организации в Украйна

По инициатива на Генералното консулство на България в Одеса и със съдействието на Изпълнителната агенция за българите в чужбина бе организирана работна среща с ръководители на български организации. В разговорите в сградата на дипломатическото..

публикувано на 21.02.24 в 14:04