Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тестват системата BG-ALERT в цялата страна

Снимка: БТА

След като бяха направени тестове на регионално ниво, на новата за България система за оповестяване BG-ALERT, с изпращане до населението на тестови съобщения за бедствия и извънредни ситуации, на 29 ноември предстои провеждането на такъв тест, на национално ниво, в цялата страна

Това ще стане в периода от 12:00 до 12:30 ч. на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство е еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим, уточняват представители на BG-ALERT.
Възмoжнocти зa разпращане на такива съобщения дo нaceлeниeтo вече има в редица страни, включително в съседните на България, Румъния и Гъpция.

Още от категорията

Февруари си отива с облачно и топло време

В четвъртък минималните температури в България ще са между 2° и 7°, в София 4°. През деня ще духа слаб до умерен вятър. Привечер, от югозапад облачността ще нараства и през нощта срещу петък в Западна България ще превали слабо. Максималните температури ще..

публикувано на 28.02.24 в 19:35

ПП-ДБ внесоха законопроект за защита на трафичните данни

Трафичните данни на потребителите да бъдат съхранявани от телекоми и други интернет доставчици в криптиран вид и само съдът да може да ги декриптира, при нужда от разследване и предотвратяване на тежки престъпления. Това предвижда законопроект, внесен в..

публикувано на 28.02.24 в 17:36

Правителството одобри промени в Закона за чужденците в България

На днешното си заседание, правителството одобри проектозакон за промени в Закона за чужденците в България. Целта е да се облекчи режимът за престой на граждани от трети държави - висококвалифицирани специалисти и сезонни работници. Разписана е и процедура..

публикувано на 28.02.24 в 16:13