Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Освободиха жената с български произход отвлечена от „Хамас“ в Газа

Снимка: bntnews.bg

При размяната на заложници между Израел и групировките в ивицата Газа, е освободена Мейраф Тали - жената с български произход, която почти два месеца беше в плен на „Хамас“. Това потвърди и нейният доведен баща Несим Алфандари. За БНТ той каза, че в момента дъщеря му е в болница, за да ѝ бъдат направени всички необходими прегледи и тогава ще се прибере у дома.

Мейраф Тали беше отвлечена на 7 октомври от Кибуц Нир Оз - на 5 километра от границата с Газа, където е била на гости. Биологичният баща на Мейраф, който е починал, също е българин. Затова семейството й се опитваше да извадят български паспорт за Мейраф Тали, като се надяваха, че това ще помогне за нейното освобождаване.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Служебният премиер се надява България да е в еврозоната през 2025 г.

Запазихме основните приоритети, които трябва да бъдат пред България, каза служебният премиер Димитър Главчев в началото на заседанието на служебното правителство. "Все повече нараства вероятността това да ни е последното редовно заседание. Продължаваме с..

публикувано на 14.08.24 в 13:00

Разследват незаконен кредит на Румен Гайтански, с който е купен ТЕЦ "Варна"

Прокуратура, антикорупционна комисия и полиция извършват обиски в имоти на бизнесмена Румен Гайтански в София. В Кърджали се провежда акция в офиси на фирми, близки до бившия кмет Хасан Азис. Проверяващи са влезли и при бившия директор на държавната..

публикувано на 14.08.24 в 11:49

Птицевъдите искат да бъде спрян вносът на украински яйца

Асоциацията на промишленото птицевъдство настоява министърът на земеделието и храните Георги Тахов да забрани вноса на украински яйца в България. Птицевъдите искат мярката да бъде наложена за 120 дни и заплашват с протести, ако не се случи. Според Даниел..

публикувано на 14.08.24 в 10:47