Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еврокомисарят Паоло Джентилони потвърди в София подкрепата за България в Шенген

Снимка: government.bg

На среща с премиера Николай Денков в София европейският комисар по икономика Паоло Джентилони изказа пълна подкрепа от Европейската комисия за членството на България в Шенген, както и за усилията за изпълнение на критериите за еврозоната. Еврокомисарят е на двудневно посещение у нас, за да обсъди с българските власти икономическите перспективи пред ЕС и България в навечерието на 2024 г. 
На срещата си в Министерския съвет Джентилони и Денков обсъдиха съдебната реформа в България, борбата с корупцията и декарбонизацията - теми, ключови за реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост на България. Премиерът посочи, че кабинетът действа в пълен синхрон с очакванията на Европейската комисия, а през следващите седмици предстои парламентът да вземе важни решения по тези въпроси.

Още от категорията

Премиерът Николай Денков призова за диалог след сблъсъка с некоалиционните партньори

По повод възникналите разногласия около меморандума за управление, предложен от ПП-ДБ и отказа на ГЕРБ-СДС да го подпише, премиерът Николай Денков изтъкна, че е „нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите“...

публикувано на 22.02.24 в 15:30

България и Турция заедно ще защитават въздушното си пространство

Меморандум между България и Турция за презгранични операции по охрана на въздушното пространство бе подписан в Анкара от министрите на отбраната Тодор Тагарев и Яшар Гюлер.  Документът определя правата, отговорностите и задълженията на страните,..

публикувано на 22.02.24 в 10:34
:Мария Габриел

Вицепремиерът Мария Габриел категорично отхвърли предложението на ПП-ДБ за управленски меморандум

След среща с посланиците на ЕС и САЩ, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви на брифинг в МВнР, че няма да подпише т.нар. меморандум за управление с ПП-ДБ . По думите на единствения министър, излъчен от ГЕРБ-СДС, предложеният от..

публикувано на 21.02.24 в 20:31