Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Дни на предизвикателствата" отново в столицата

10
Снимка: predizvikatelstva.com

Столичани и гости на града ще могат да гледат редица вълнуващи филми, посветени на приключенията, спортовете на открито, изкуството и музиката. Между 5 и 7 декември кино "Люмиер" е домакин на 18-ото издание на столичния фестивал за приключенско кино, туризъм, екология и активен начин на живот “Дни на предизвикателствата".

Специален гост е американецът Конрад Анкер, изкачил Хималаите и Каракорум, покорил и Антарктида. Срещи с още трима приключенци  предстоят в рамките на фестивала. Това са независимият продуцент и оператор Гийом Бруст – оператор с над 20 години опит, повече от 200 проекта и множество награди, Герхард Чернер – журналист, създаващ материалите си, пътувайки с велосипед до някои от най-красивите и труднодостъпни кътчета на планетата, Давид Шамбр – съавтор на култовото издание за модерен алпинизъм “Златни пикели – Оскарите в алпинизма”. Той ще гостува в София по повод представянето на първото българско издание на книгата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Българска делегация участва в отбелязване на годишнината от геноцида в Сребреница

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков присъства на възпоменателната церемония в Мемориалния център в Поточари по повод 29-ата годишнина от геноцида в Сребреница. В знак на почит към жертвите той положи цветя на мемориалната плоча и се..

публикувано на 12.07.24 в 09:04

"Ботев Пловдив" надделя като домакин срещу силния състав на "Марибор"

Футболният отбор на "Ботев Пловдив" спечели с 2:1 домакинството си на "Марибор" от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Антъни Уджа откри за домакините, а Пиус Ширвис изравни след вратарска грешка. Минути след появата си в игра юношата Никола Илиев..

публикувано на 12.07.24 в 09:00
Димитър Главчев

Служебният премиер заяви, че се усеща липсата на редовно правителство

От Вашингтон служебният премиер Димитър Главчев заяви, че няма обяснение защо президентът още не е обявил дата за връчване на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. "Сигурно президентът Румен Радев има някакви съображения, тъй като знаете,..

публикувано на 12.07.24 в 08:23