Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път България е представена в ръководството на EBU

Милен Митев
Снимка: БНР

Генералният директор на БНР Милен Митев беше избран единодушно в Управителния съвет на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Това стана на 91-та редовна сесия на Генералната асамблея на съюза в Женева. За първи път България има представител в най-висшия орган на EBU. 


За първи път Управителният съвет се оглавява от две жени: президент е Делфин Ернот, генерален директор на Френската телевизия, а вицепрезидент е Сила Бенко, генерален директор на Шведското радио.  Изборът на Милен Митев е признание за активната роля на БНР, както и свидетелство за личната ангажираност на генералния директор на медията с каузата за развитието на обществените медии в Европа. 

Междувременно Албена Миланова, член на Управителния съвет на БНР, поиска пред парламентарната комисия по културата и медиите, увеличение на бюджета на радиото за 2024 г. с 8 млн. лева, като 2 млн. от тях да са заплати на служителите. Депутатите от комисията отхвърлиха на първо четене като недостатъчен проектобюджета за сектор "Култура", предвиден за 2024 г. В него са заложени 63 млн. лева за БНР. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Виктор Лилов

Виктор Лилов стана първият български ученик със злато от най-силните турнири по биология и химия

Българските ученици спечелиха пълен комплект медали – златен, сребърен и бронзов, на 35-ата Международна олимпиада по биология (IBO), която се проведе в Казахстан. На най-престижния турнир по биология за годината в света българите премериха знания с 320..

публикувано на 17.07.24 в 14:31

Според премиера обстановката с пожарите е извънредна, но е овладяна

По нареждане на служебния премиер Димитър Главчев вътрешното министерство разкри телефонна линия за подаване сигнали за пожари. Телефон 02 901 12 98 е денонощен, съобщиха от правителствената пресслужба. Единният телефон за спешни случаи 112 също приема..

публикувано на 17.07.24 в 12:57

Избраха Андрей Ковачев за квестор в Европейския парламент

Евродепутатът Андрей Ковачев от ГЕРБ и семейството на Европейската народна партия бе избран за един от петимата нови квестори в Европейския парламент. Ковачев ще бъде единственият българин в ръководството на Европарламента в този мандат. Той бе избран при..

публикувано на 17.07.24 в 12:42