Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще е топло, има жълт код за силен вятър в Източна България и по морето

Снимка: Иван Шишиев

В събота, 2 декември, ще е облачно и мъгливо в западните части на България. Умерен югозападен вятър ще продължи да носи топъл въздух. В Източна България и планинските масиви вятърът ще е поривист и силен. Минималните температури ще са от 0° на запад до 14° на югоизток, в София 4°. Максималните температури ще са от 5-7° на северозапад, до 20° на югоизток, в столицата до 15°.

По Черноморието ще е слънчево и ветровито. Температурите на въздуха ще са до 18-21°. Морската вода е с температура 10°. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините ще духа силен и бурен югозападен вятър.Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 17°, на 2000 м. до 9°.

В неделя от северозапад ще завали. До края на деня дъждовете ще обхванат цялата страна. Ще е все още топло за сезона.

В Европа ще е слънчево над Пиренейския п-ов, над северната част на континента ще вали сняг. В Австрия, Чехия и Южна Полша се очакват снежни виелици. Облачно с превалявания от дъжд ще е в Централното Средиземноморие и в Украйна.

На Балканите - в Словения и Хърватия ще превалява дъжд. Над останалата част на полуострова ще е топло, ветровито и облачно.

В Лондон и в Париж ще е 2°, В Берлин и в Москва се очакват съответно минус 1 и минус 6°. В Мадрид и в Рим термометрите ще сочат 10 - 14°. В Белград ще е 21°, в Букурещ и в Истанбул 19°. Атина ще е най-топлата евростолица с 22°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 6- 8°, градус-два по-малко в Чикаго и Ню Йорк. В Лос Анжелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 28 и 23°, в Буенос Айрес 24°, в Рио де Жанейро 28°. В Дубай ще е 29°, в Йерусалим 20°. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В България преобладават висшистите, работещи на постоянен договор

България е сред страните в Европа с най-висок дял на висшистите, които работят на постоянен трудов договор, предаде БТА като цитира мащабното европейско изследване Eurograduate 2022. Според изследването, в което участва Министерството на образованието и..

публикувано на 15.07.24 в 19:05

България днес - 15 юли 2024 г.

Началото на седмицата настъпва с Горещниците – най-знойните дни в годината според народните ни поверия. В „България днес“ ще говорим за огъня и водата и всичко, което те означават в нашата култура. След това ще се „разхладим“ с..

публикувано на 15.07.24 в 19:00

В турското посолство в София представиха изложба по повод годишнината от опита за преврат в Турция

По повод осмата годишнина от опита за преврат в Турция, в двора на резиденцията на турския посланик в София беше организирана фото изложба под наслов "15 юли и паметта", предаде БТА. Снимките изобразяват моменти от историческата нощ и последвалите часове...

публикувано на 15.07.24 в 18:46