Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се очаква решение за влизането ни в Шенген през следващата седмица

Снимка: ww.schengenvisainfo.com

През следващата седмица не се очаква да бъде гласувано решение за приемането на България в Шенген, съобщиха дипломатически източници за БНР, предаде кореспондентът в Брюксел Ангелина Пискова. Вместо това вътрешните министри на страните членки ще направят преглед на актуалното състояние и оценка на напредъка на страната ни и на Румъния по пътя към пространстото за свободно придвижване.

Евродепутати свикват протест във Виена срещу ветото за Шенген

Напълно възможно е решение за влизането на двете държави в Шенген да бъде взето до края на годината и от испанското председателство на Съвета на Европейския съюз се надяват това да се случи, са изтъкнали дипломатите.

БНР подкасти:

Още от категорията

Премиерът Николай Денков призова за диалог след сблъсъка с некоалиционните партньори

По повод възникналите разногласия около меморандума за управление, предложен от ПП-ДБ и отказа на ГЕРБ-СДС да го подпише, премиерът Николай Денков изтъкна, че е „нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите“...

публикувано на 22.02.24 в 15:30

България и Турция заедно ще защитават въздушното си пространство

Меморандум между България и Турция за презгранични операции по охрана на въздушното пространство бе подписан в Анкара от министрите на отбраната Тодор Тагарев и Яшар Гюлер.  Документът определя правата, отговорностите и задълженията на страните,..

публикувано на 22.02.24 в 10:34
:Мария Габриел

Вицепремиерът Мария Габриел категорично отхвърли предложението на ПП-ДБ за управленски меморандум

След среща с посланиците на ЕС и САЩ, вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел заяви на брифинг в МВнР, че няма да подпише т.нар. меморандум за управление с ПП-ДБ . По думите на единствения министър, излъчен от ГЕРБ-СДС, предложеният от..

публикувано на 21.02.24 в 20:31