Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се очаква решение за влизането ни в Шенген през следващата седмица

Снимка: ww.schengenvisainfo.com

През следващата седмица не се очаква да бъде гласувано решение за приемането на България в Шенген, съобщиха дипломатически източници за БНР, предаде кореспондентът в Брюксел Ангелина Пискова. Вместо това вътрешните министри на страните членки ще направят преглед на актуалното състояние и оценка на напредъка на страната ни и на Румъния по пътя към пространстото за свободно придвижване.

Евродепутати свикват протест във Виена срещу ветото за Шенген

Напълно възможно е решение за влизането на двете държави в Шенген да бъде взето до края на годината и от испанското председателство на Съвета на Европейския съюз се надяват това да се случи, са изтъкнали дипломатите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Бойко Борисов

Партия ГЕРБ ще работи с ПП и ДБ, но само ако тя командва

След изборите ГЕРБ няма да преговаря за ново управление със съпредседателите на “Продължаваме промяната” Кирил Петков и Асен Василев и с бившия премиер Николай Денков, но би приел за бъдещи партньори част от партиите в коалицията ПП-ДБ. Това заяви пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:42
Кирил Петков

Голяма грешка беше влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС

Съпредседателят на “Продължаваме промяната – Демократична България” Кирил Петков определи като “ голяма грешка ” влизането в съвместно управление с ГЕРБ-СДС. “ Ние не осъзнавахме колко зависим е Борисов от Пеевски ”, заяви той пред БНР. Целта пред..

публикувано на 28.04.24 в 14:16

Турция е готова да преразгледа споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ”

На среща между българския и турския енергиен министър в Истанбул е било изразено желанието на българската страна за преразглеждане на споразумението между “Булгаргаз” и “Боташ” за доставка на газ, а от турска – проявено разбиране и готовност за..

публикувано на 28.04.24 в 09:10