Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит се чувства по-добре

Снимка: БГНЕС

Здравословното състояние на патриарх Неофит се подобрява, каза за БТА Емил Велинов, началник на протокола на Светия Синод. Той добави, че целият висш клир на православната ни църква се надява да посрещне Рождественските празници заедно със своя духовен водач.

Патриарх Неофит е постъпил на лечение в болница

Патриарх Неофит се намира във Военномедицинската академия заради белодробно заболяване. През септември м.г. той отново влезе в болница, а причината беше пневмония.

Междувременно митрополити и миряни от цялата страна се събраха на научна конференция в Пловдивската семинария, на която се помолиха за здравето на патриарха, съобщи БГНЕС.БНР подкасти:

Още от категорията

Когато радиото говореше на полски

Днес чуждоезиковата програма на БНР – "Радио България" – "говори" на 11 езика. През годините едни са добавяни, други са отпадали от общия брой…. Такава е съдбата и на предаванията на полски . Излъчвани са по "Радио София", както тогава се е наричало..

публикувано на 16.02.24 в 09:15

Радиотеатърът не е отживелица и в дигиталния свят

"С появяването на радиото се появи един нов вид творба – радиопиесата, слуховата пиеса, както някои я наричат.... За съвременния писател се открива една творческа област, в която той може да прояви и дар, и изобретателност, и остроумие, незатрупани от..

публикувано на 13.02.24 в 06:10

Църквата почита паметта на св. Харалампий на 10 февруари

На 10 февруари почитаме св. Харалампий Магнезийски, свещеномъченик на вярата. В българската традиция това е един от последните зимни празници. От този ден народът започвал да обработва земята, след като зимата си е отишла. Св. свмчк. Харалампий..

публикувано на 10.02.24 в 05:25