Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти ще оказват първа помощ в Болница за плюшени мечета

Снимка: Радио Шумен

Болница за плюшени мечета ще “лекува” днес в София, Пловдив и други големи градове, съобщиха от Асоциацията на студентите медици в България. Инициативата е насочена към деца между 3 и 9 години, а целта е чрез игри и забавления те да разберат, че посещенията при лекаря не са страшни и че болестта е нормална част от живота.

Болницата за плюшени мечета е полезна също за студентите, тъй като тя им помага да се запознаят отблизо с детските страхове и отрано да изградят връзката лекар – пациент, основаваща се на взаимно доверие и топлота.

В деня на “прегледите” всяко дете ще трябва да занесе любима плюшена играчка и в ролята на родител да сподели оплакванията на своя малчуган. Студентите пък ще покажат основни манипулации, извършващи се при рутинен преглед.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Стокхолм и Отава

Българските посолства в Стокхолм и Отава предупреждават за измами за работа

За значителен ръст през летния сезон на случаите с измамени български граждани с обещания за работа в Швеция предупреждават от българското посолство в Стокхолм. В грама на представителството се отбелязва, че безработни, най-често с нисък социален и..

публикувано на 24.07.24 в 10:59

Президентството не носи отговорност за липсата на български посланик в Киев

Отговор на въпроса защо не е завършена процедурата за назначаването на предложения от външно министерство кандидат за български посланик в Украйна трябва да се търси от ведомството. Това посочват от прессекретариата на президента Румен Радев по повод..

публикувано на 24.07.24 в 09:02
Делян Пеевски

Изпратиха до институциите доклад за корупция в Агенция "Митници"

Съпредседателят на ДПС и председател на парламентарната група на движението Делян Пеевски е изпратил до вътрешното министерство и агенцията за национална сигурност доклада за дейността на Временната комисия от 49-ия парламент за разследване на..

публикувано на 24.07.24 в 08:53