Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студенти ще оказват първа помощ в Болница за плюшени мечета

Снимка: Радио Шумен

Болница за плюшени мечета ще “лекува” днес в София, Пловдив и други големи градове, съобщиха от Асоциацията на студентите медици в България. Инициативата е насочена към деца между 3 и 9 години, а целта е чрез игри и забавления те да разберат, че посещенията при лекаря не са страшни и че болестта е нормална част от живота.

Болницата за плюшени мечета е полезна също за студентите, тъй като тя им помага да се запознаят отблизо с детските страхове и отрано да изградят връзката лекар – пациент, основаваща се на взаимно доверие и топлота.

В деня на “прегледите” всяко дете ще трябва да занесе любима плюшена играчка и в ролята на родител да сподели оплакванията на своя малчуган. Студентите пък ще покажат основни манипулации, извършващи се при рутинен преглед.БНР подкасти:

Още от категорията

През почивните дни ще бъде облачно и дъждовно

През почивните дни ще бъде облачно и дъждовно В събота  времето ще се задържи облачно. На много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд, по-значителни в югозападните райони и Родопите. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се..

публикувано на 01.03.24 в 19:05

България днес – 1 март 2024 г.

Прекрасната традиция да си подаряваме  бяло-червен амулет за здраве в първия мартенски ден е жива навсякъде, където има българи. В "България днес" ще се разходим из работилничките за мартенички по света, ще чуете каква бе атмосферата при децата от Първото..

публикувано на 01.03.24 в 19:00
Снимка: facebook.com/BulgarianEmbassyRomania

В Плоещ се преклониха пред Паметника на героите от Гривица

В румънския град Плоещ започна традиционното отбелязване на Националния празник на България - 3 март. За това съобщават от посолството ни в Букурещ. От Кметството на Плоещ в сътрудничество с Посолството на Република България в Румъния по традиция..

публикувано на 01.03.24 в 16:14