Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Всички заедно“ в Международния ден на хората с увреждания

Снимка: sofia.bg

По случай днешния Международен ден на хората с увреждания Столичната община организира благотворително събитие под надслов “Всички заедно“ 2023.

“Искаме да насочим вниманието на хората върху различните социално уязвими групи, да подкрепим таланта на хората с увреждания, за да се чувстват специални и равнопоставени сред обществото”, каза зам.-кметът Надежда Бачева, под чийто патронаж ще премине събитието.

Под купола на столичното “Ларго” хора с увреждания ще изложат свои картини, ръчно изработени предмети и аксесоари, ще направят демонстрация на сухо плъстене и рисуване със затворени очи, ще има Zumba, арт-работилница, забавна програма. Специални гости ще бъдат артисти от сдружение “Независими автори, музиканти и продуценти“, които заедно с изпълнители с увреден слух ще представят творчеството на глухите хора с жест и мимика.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еколагер край Шабла разкрива тайнствения свят на пчелите

Село Езерец в община Шабла е домакин на еколагер с участието на педагози, аниматори, еколози и младежи от цялата страна. Младите хора опознават тайнствения свят на пчелите. В рамките на четири дни – до 1 септември, те се обучават как да изработват..

публикувано на 31.08.24 в 08:45

Световно първенство по шоу програми латино танци привлича публиката в Бургас

Бургас се превръща в голям дансинг, на който единайсет танцови двойки от осем държави днес ще се борят за шампионската титла на Световното първенство по шоу програми латино танци. Сред тях са последните златни медалисти от Грузия и подгласниците..

публикувано на 31.08.24 в 08:25

Назад към корените – Национален тракийски събор в Старозагорски бани

Старозагорски бани отново е сцена на българския фолклор и народно творчество. През уикенда курортното селище е домакин на 18-ия Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка". Гостите имат възможност да посетят пленера "Майсторете ръчички,..

публикувано на 31.08.24 в 07:10