Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест на хора с увреждания за по-високи пенсии и достъпни лекарства

Снимка: Pixabay

Хора с увреждания протестираха в центъра на София с искания за по-високи пенсии и добавки от Новата година, а не както е предвидено в проектобюджета от 1 юли 2024 г.

Протестиращите настояват също минималната пенсия за инвалидност да се приравни с минималната за стаж и възраст; да има индексация на пенсиите на всеки шест месеца; да се увеличат детските добавки за увреждания, скъпоструващо лечение и терапии, поети от Здравната каса.

Друга част от исканията на хората с увреждания засягат проблема с недостига на лекарства в аптеките. “От четири дни търся инсулин за мен и сина ми, но никъде не мога да го намеря. Без него не може да се оцелее повече от два дни”, обясни една от протестиращите.БНР подкасти:

Още от категорията

България днес – 22 февруари 2024 г.

В "България днес" търсим отговор на въпроса ще обърка ли бъдещето дигиталното ни настояще и защо все повече български деца стоят пред екраните, а не пред "хартиения прозорец" към света- книгата или навън, сред природата. Ще дадем и предложения, свързани..

публикувано на 22.02.24 в 19:00

На българската трапеза има прекалено много вносни храни, които невинаги са полезни

В Пловдив се проведе Националната научно-практическа конференция, посветена на проблемите на хранително-вкусовата индустрия. При откриването ѝ, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев изтъкна, че един от големите недостатъци в производство..

публикувано на 22.02.24 в 18:36

България очаква нови туристи от Унгария

България е ексклузивен гост на международното туристическо изложение TRAVEL+ в Будапеща. Това е най-значимото събитие в Унгария с пряка туристическа насоченост, което представя най-новите и интересни туристически предложения.  България се представя..

публикувано на 22.02.24 в 13:39