Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документ ще удостоверява придружителите на деца

Снимка: архив

Придружителите на непълнолетни деца, навършили 14 години, на обществени места да се удостоверяват с декларация по образец, предвижда проект за промяна в наредба, публикуван за публично обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския съвет.

Ако хората, придружаващи деца след 22,00 ч., не представят документа в съответните търговски места, кина и театри, те няма да бъдат допускани до тях.

Собствениците, наемателите или ползвателите на обектите, които се посещават от деца, ще трябва да поставят на видно място информация относно изискванията за придружаване. Те също така ще бъдат длъжни да я публикуват на поддържаните в интернет платформи.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В София се открива годишната конференция на АБУЧ

Близо 60 представители на български училища зад граница, университетски преподаватели и експерти в областта на образованието ще вземат участие в годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина ( АБУЧ ) , която се открива в..

публикувано на 22.07.24 в 07:45

Президентът връчва втория мандат за съставяне на правителство

В сградата на президентството днес от 11.00 часа президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание – тази на..

публикувано на 22.07.24 в 06:10

Високи температури и валежи в понеделник

До полунощ облачността временно ще се разкъса. В понеделник преди обяд в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни валежи от..

публикувано на 21.07.24 в 19:05