Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи срещу мръсния въздух в Русе настояха за решаване на проблема от премиера

Снимка: БТА

Граждани, протестиращи срещу системното замърсяване на въздуха в Русе, посрещнаха премиера Николай Денков на церемонията по първа копка за изграждането на автомагистрала “Русе - Велико Търново”, информира БТА.

Няма никаква реакция от Министерството на околната среда и водите. Недопустимо е в правова държава децата ни да дишат този въздух. Спрете геноцида над град Русе”, обърна се към министър-председателя Владислава Гарвалова от протестиращите. Той, от своя страна, се ангажира да работи с местните власти за решаването проблема и съобщи, че вече е разговарял с екологичния министър Юлиян Попов, който на 9 януари ще посети града.

Николай Денков каза още, че се подготвя наредба, свързана със замърсявания, които не подлежат директно на санкция.



БНР подкасти:

Още от категорията

Гръцкият външен министър Георгиос Герапетритис пристига на официално посещение у нас

Министърът на външните работи на Република Гърция Георгиос Герапетритис днес ще посети страната ни. Официалната визита е по покана на вицепремиера и външен министър Мария Габриел в контекста на засиления политически диалог между двете страни, информира..

публикувано на 27.02.24 в 05:25

Последните февруарски дни ни подаряват топло, на места и слънчево време

Във вторник, 27. февруари, минималните температури в България ще са между 3 и 8°. в София 5°. През деня над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла...

публикувано на 26.02.24 в 20:45

България днес – 26 февруари 2024 г.

България днес – 26 Февруари 2024 г. Започваме работната седмица бавно и усмивка. В „България днес“ отбелязваме Международния ден на бавните обороти, известен още като Празник на спокойствието. Социалното движение, наречено Slow Life (Бавен живот), се..

публикувано на 26.02.24 в 19:00