Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ наказва “некоалиционния” си партньор заради неспазване на ангажименти

Снимка: БТА

ГЕРБ ще бойкотира пленарните заседания с изключение на тези, засягащи промените в Конституцията, обяви председателят на парламентарната ѝ група Десислава Атанасова.

Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията”, добави депутатът. Повод за крайната позиция на партията стана едноличното решение на здравния министър Христо Хинков да уволнени, заради финансови нарушения, директора на най-голямата болница за спешно лечение УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов” Валентин Димитров.

Десислава Атанасова обясни, че ГЕРБ е имала договорка с премиера Николай Денков “да не се пипа шефа на “Пирогов”, ако няма доклади, които показват точно обратното”. Тя обобщи, че за пореден път не се спазват ангажименти и призова партньорите в управлението ПП-ДБ да преосмислят действията си и да ги синхронизират с ГЕРБ.


Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Полетя първият изцяло турски изтребител Турският изтребител от пето поколение KAAN осъществи успешно първия си полет, показа държавната телевизия ТRТ Haber. Първия полет на изтребителя бе планиран за края на 2023 г., но го отложиха поради..

публикувано на 23.02.24 в 11:55
Марин Райков

Посланик Марин Райков: Великобритания се утвърди като ключов партньор за България

Мандатът на Марин Райков като посланик на България в Обединеното кралство изтича на 1 март. Бившият посланик в САЩ и настоящ зам.-външен министър Тихомир Стойчев ще го замени в Лондон. Марин Райков заяви пред БНР, че е положил много усилия за..

публикувано на 23.02.24 в 11:10

Премиерът Николай Денков призова за диалог след сблъсъка с некоалиционните партньори

По повод възникналите разногласия около меморандума за управление, предложен от ПП-ДБ и отказа на ГЕРБ-СДС да го подпише, премиерът Николай Денков изтъкна, че е „нормално е след първия сблъсък страните да седнат на масата на преговорите“...

публикувано на 22.02.24 в 15:30