За Деня на банкера, 6 декември, управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев поздрави всички работещи в трезорите. „Банковият сектор продължава да е в много силна кондиция и е основен фактор за осъществяването на най-важните приоритети пред страната, включително присъединяването към еврозоната“, заяви Радев пред БГНЕС.
За управителят на БНБ капиталовата адекватност, ликвидността и рентабилността на банките в България е на над средното ниво в ЕС. В интервю за в-к „24 часа“ главният банкер заяви, че ако не е имал сигурност в реалните шансове на страната да влезе в еврозоната, нямаше да приеме втори мандат начело на БНБ. „Стабилността на лева е функция на стабилността на резервната ни валута (еврото). Това, което ще стане, е, че резервната ни валута, еврото, ще се превърне в национална валута“, подчертава Радев. За него „инфлацията продължава да е проблем“, заради „недобър синхрон между фискалната и монетарната политика“.
77% от работещите в средното образование са готови да излязат на протест с искането да бъдат увеличени заплатите в сектора, според национално проучване на КТ "Подкрепа". Половината от анкетираните се обявяват за национална ефективна стачка, около 25% –..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското училище "Надежда" в Сен Назер и Рен във Франция, разговор с основателката му Надежда..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия четвъртък на ноември се посреща първото младо вино божоле. Традицията вече близо 20 години се..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..