Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще вали над цялата страна

Снимка: БГНЕС

В четвъртък, 7 декември, от северозапад ще нахлува студен въздух и в северозападните и планинските райони от България дъждът ще премине в сняг. На места ще се образува снежна покривка. Минималните температури ще са от минус 1 до 4°, в София ще са до 1°. Максималните температури ще са в интервал от 1 до 3°, на изток до 7-9°, в столицата до 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с умерен вятър. Температурите на въздуха ще са до 8-10°. Морската вода е 9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг. Температурата на 1200 м. надморска височина ще е до 0°, на 2000 м. до минус 3°.

В петък валежите от дъжд и сняг ще продължават.

В Европа облачно, ветровито и дъждовно ще е във Великобритания, Западна Франция, Пиренейския п-ов и Бискайския Залив.  Сняг ще вали в скандинавските и балтийските страни, в Полша, Чехия и Унгария. Над западната и централната част на континента валежи не се очакват.

На Балканите ще бъде облачно, с валежи от сняг в северната и централната част на полуострова, а от дъжд – в южните райони и по Черноморието. С разкъсана облачност и без валежи ще се задържи времето в крайните северозападни райони.

В Лондон и в Париж ще е 8 - 9°, В Берлин се очакват 1,а в Москва - минус 12°. В Мадрид и в Рим термометрите ще сочат 12-13 °. В Белград ще е 3°, в Букурещ 2°, в Истанбул 13°. Атина ще е най-топлата евростолица със 17°.

Във Ванкувър ще е 6°, в Монреал - минус 9°, в Чикаго 4°, а в Ню Йорк 1°. В Лос Анжелис се очакват 21°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 24 и 17°, в Буенос Айрес ще е 22°, а в Рио де Жанейро  29°. В Дубай също температурите ще стигнат 29°, а в Йерусалим 16°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Краткотрайни валежи разхлаждат в жегите

В понеделник ще преобладава слънчево време. Следобед и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-значителни ще бъдат в крайните югоизточни райони...

публикувано на 25.08.24 в 18:30
Патриарх Даниил

Патриарх Даниил призова вярващите да се молят за Украинската православна църква

Българският патриарх Даниил призова вярващите да се молят за укрепването на застрашената от закриване Украинска православна църква. Той оглави отслужената днес света литургия в храм “Св. Иван Рилски” в Перник. “ Нека усърдно се молим Господ да ги..

публикувано на 25.08.24 в 15:52

Две новородени рисчета привличат вниманието в столичния зоопарк

В столичната Зоологическа градина се радват на две малки рисчета, родени на 11 юни т.г., съобщиха от зоопарка. Майка им Куанта идва от Мюнхенския зоопарк, а баща им Моргул – от виенския Шьонбрун. Евроазиатските рисове са включени в Европейската..

публикувано на 25.08.24 в 14:14