Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Женско коледно парти с благотворителна цел в Чикаго

Снимка: Сдружение „Българка“ в Чикаго

Женско парти с благотворителна цел постави началото на коледните празници в Чикаго, съобщи Сдружение "Българка"- Чикаго. По време на събитието, организирано съвместно с Културния център "Българика", бяха събрани близо 7 хил. долара.

Част от средствата ще бъдат изпратени на благотворителните организации “Ангели за България” и "Един процент промяна" за техните декемврийски инициативи, а други хиляда долараще бъдат разпределени между три по-малки акции.

"Остатъкът от сумата ще използваме за транспорт на събраните 200 кашона с дарения през месец ноември до България. Щастливи сме, че всеки ден доказваме заедно, че доброто е заразно. Просто бъди преносител", заявиха от сдружението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Научно Дружество на Българистите в Република Молдова

Българите в Молдова с поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България

Знаете ли, че в Молдовската столица Кишинев има улица, наречена на Христо Ботев? Точно там, на около три километра от центъра на града, се издига внушителен паметник на българския поет, революционер и общественик, загинал във Врачанския балкан на 1 юни..

публикувано на 01.06.24 в 14:15

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55

Ефективни присъди за българи, източили 53,9 млн. паунда от британската социална система

Четирима българи, обвинени в една от най-големите измами със социални помощи и пране на пари във Великобритания, получиха присъди между 3 и 8 години затвор от съда в лондонския квартал “Ууд Грийн” , предаде кореспондентът на БНР..

публикувано на 30.05.24 в 16:50