Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С голям фолклорен концерт Христофор Раданов празнува 80-ия си рожден ден

Снимка: БТА

Диригентът и композитор Христофор Раданов ще отпразнува тази вечер 80-ата си годишнина с авторски концерт в Първо студио на Българското национално радио.

Заедно с Оркестъра за народна музика на БНР, чийто ръководител е от 1991 до 2011 г., ще се представят и специалните гости на събитието – вокални и инструментални състави и солисти, за които отдаденият на фолклора композитор е създавал музика.

Програмата на концерта ще предложи както познати от репертоара на Христофор Раданов горнооряховски хора, така и специално написани за концерта пиеси – част от неговия северняшки инструментален цикъл. 

Концертът ще бъде открит с изпълнение на Оркестъра за народна музика на БНР под палката на настоящия диригент Димитър Христов.


Още от категорията

Детският хор на БНР изпълнява български творби в първия си концерт с Детския хор на Радио Румъния

Детските хорове на обществените радиа в България и Румъния за първи път ще изнесат съвместен концерт в Букурещ днес, 29 февруари. Събитието е част от програмата за сътрудничество между двете медии и е посветено на високите хорови постижения...

публикувано на 29.02.24 в 09:10

Посоки в дебютния авторски албум на талантливата Калина Андреева

Калина Андреева е малко над 20-годишна, но вече е изградила име на талантлива контрабасистка, певица и автор на музика и песни. Първата си композиция създава още на 4-5 годишна възраст – тогава измисля мелодия, баща ѝ я хармонизира и така се превръща..

публикувано на 23.02.24 в 10:15

Песните на Кичка Савова "оживяват" във виртуално национално турне

На 22 февруари се навършват 90 години от рождението на Кичка Савова – една от най-значимите тракийски певици. Всички, които приживе са я познавали, пазят в сърцата си спомен за един талантлив, истински добър, светъл и благ човек. Кичка Савова остави..

публикувано на 22.02.24 в 06:30