Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрия и България обсъждат разширяване на търговията със земеделски продукти

Снимка: Министерство на земеделието и храните

На среща между министъра на земеделието Кирил Вътев и посланика на Австрия в България г-жа Андреа Икич-Бьом бяха обсъдени възможностите за разширяване на търговията със земеделски продукти между двете страни. Министърът представи високото качество и възможностите за износ на българските вина и хранителни продукти и изказа пожелание за усилване на обмена на знания и опит във ветеринарната медицина и биоземеделието. Андреа Икич-Бьом отбеляза, че в сферата на земеделието Австрия проявява специален интерес към обмена на породисти животни и генетичен материал. Тя очерта приоритетите на страната си като ротационен председател на Стратегията на ЕС за Дунавския регион и каза, че се подготвя програма със събития в дунавските градове. Посланичката призова българското Министерство на земеделието да подкрепи бъдещите инициативи по Стратегията.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещините продължават и през първия почивен ден

В събота преди обед ще бъде предимно слънчево, а следобед над Западна и Централна България ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони и Дунавската равнина, ще има краткотрайни валежи от дъжд,..

публикувано на 16.08.24 в 19:05

България днес - 16 август 2024 г.

В „България днес“ на 16 август научаваме как се подготвят за новата учебна година в гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ – Цариброд, както и четат ли български книги младежите от българското национално малцинство в сръбския град. Традиционно в..

публикувано на 16.08.24 в 19:00

Археолози откриха в стария Филипопол над 500 антични монети

Повече от 500 монети от различни епохи и златна заготовка за изработка на ювелирни изделия откриха археолози в Пловдив. Находките са от спасителни разкопки в подножието на Стария град близо до парадната Източна порта на античния Филипопол. В римската..

публикувано на 16.08.24 в 18:25