Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна работилница за българчета в Шанън, Ирландия

Снимка: БТА

Коледна работилница организират за своите възпитаници в училище „Васил Левски“ в Шанън, Ирландия.

Българското училище „Васил Левски” в ирландския град Шанън очаква своите ученици и родителите им на 10 декември, от 10:30 часа, местно време, на „среща с творчеството, себеизразяването, българските традиции и предпразничното настроение“.


Децата от българското училище в Шанън бяха сред първите, включили се в тазгодишната инициатива на „Радио България“ по повод 150-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, която е част от националната програма за отбелязване на годишнината, подкрепена от Министерството на културата.


Тук можете да ги видите и чуете с техните мисли и виждания за националния ни герой:


БНР подкасти:

Още от категорията

Виенското колело в Сиатъл грейва в цветовете на България, в Ню Йорк се събират на Уолстрийт

Виенското колело в центъра на най-големия град в щата Вашингтон ще бъде осветено в цветовете на българския трибагреник от 17:00 до 21:00 часа, местно време на 3 март , информира Българският културен център в Сиатъл. Приканват се всички желаещи да го..

публикувано на 25.02.24 в 03:01
Илюстративно изображение

Български деца от Швейцария вплитаха в мартеници обич към родината и традициите

Повече от 30 български деца участваха в ателие за изработка мартеници от традиционни материали (дърво, вълна и прежда) в швейцарския град Вевѐ. Организаторите от Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица"..

публикувано на 25.02.24 в 00:24

Работилница за мартеници в българското училище “Васил Левски” в Кипър

Децата в българското неделно училище “Васил Левски” в Дали, Кипър, днес ще правят мартеници. “ Заповядайте заедно да изработим мартеници и да запазим традицията ”, кани на фейсбук страницата си образователното средище. Работилницата ще започне в..

публикувано на 24.02.24 в 09:33