Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В края на седмицата ще е мъгливо, с променлива облачност и без валежи

Снимка: БГНЕС

В събота, 9 декември, минималните температури ще са от минус 3 до 2°, в София минус 3°.През деня в Дунавската равнина и по Черноморието ще се задържи облачно, на места - мъгливо, с ръмежи. Над останалите райони облачността ще е променлива. Максималните температури ще са от 1 до 6°, в столицата до 5°.

По Черноморието ще е облачно, мъгливо и с преръмявания. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите на въздуха ще са 4-5°. Морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще има променлива облачност. Максималната температура до 2000 м. надморска височина ще е до минус 3°.

В неделя ще е мъгливо с разкъсана облачност. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните от 2 до 7°.

В Европа ще е облачно, дъждовно и ветровито в крайните северни и западни райони на Пиренейския п-ов, над Франция, Великобритания и Бенелюкс. Валежите ще обхванат и Германия. В Централна и Северна Европа също ще е облачно, мъгливо, на места с превалявания от сняг.

На Балканите ще вали в Европейска Турция, над Черно море и южната част на Егейско и Критско море. Над останалата част от полуострова облачността ще се разкъсва и намалява.

В Лондон и в Париж ще е 11-12°. В Берлин се очакват 5°, в Москва - минус 10°. В Мадрид 11°. В Белград и в Букурещ ще е 3 - 4°, в Истанбул 8°. Атина и Рим ще са най-топлите евростолици съответно с 14 и 16° максимални температури.

Отвъд Океана – във Ванкувър ще е 3°, в Монреал минус 6°, в Чикаго 13, а в Ню Йорк 7°. В Лос Анжелис се очакват 18°, в Маями ще e 27°, в Мексико сити 22°. В Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е съответно 23 и 30°. В Дубай ще е 28°,а в Йерусалим 18°.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30