Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкъсана облачност до слънчево време на юг в неделя

В неделния ден, 10 декември, над България ще има разкъсана, средна и висока облачност. Над централните райони от страната и в Южна България - до предимно слънчево време. Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, а максималните - между 3° и 8°. В София минималната температура – около минус 1°, максимална – до 6°. 

Над планините ще има разкъсана, средна и висока облачност, с умерен югозападен вятър.Привечер в западните райони от Стара планина ще превали сняг.Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°. 

Значителна ще бъде облачността над планинските ни курорти в неделя. На вр.Мусала се очакват минус 5°, на вр. Тодорка над ски курорта Банско – минус 4°, на Черни връх – минус 2°, а на Боровец 2°. 

По Черноморието на много места ще има мъгла, ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са в интервал 7°-9°,малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. 

В понеделник, 11декември, ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове са възможни са мъгли в низините и котловините. 

На Балканите – в западната половина от полуострова времето ще е облачно със значителни валежи, предимно от сняг. В останалата част облачността ще е разкъсана - средна и висока, в отделни райони до слънчево. 

В Европа се очакват положителни максимални температури. В страните от Централната част на континента ще вали дъжд, а слаби снеговалежи ще има на много места в Скандинавския полуостров, Финландия и Източна Европа. В южните райони на Украйна и Европейска Русия ще има условия за образуване на поледици. Във Варшава се очакват максимум 2°, в Берлин – 8°, в Лондон и Белград – 11°,в Истанбул и Мадрид – 12°, градус по-топло в Париж. Най-висока ще бъде температурата в Рим – цели 18°. 

Отвъд Океана – в Чикаго ще бъде облачно с максимални 4 °, а в Ню Йорк се очакват 16°. В Отава (6°) и Ванкувър (9°) ще вали дъжд. /ЕК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Температурите леко се повишават

През нощта в по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. В Дунавската равнина ще духа слаб вятър от запад-северозапад, по Черноморието – умерен предимно от северозапад, а в останалите райони ще бъде почти тихо. В събота  ще бъде..

публикувано на 26.07.24 в 19:05

България днес - 26 юли 2024 г.

В предаването ни „България днес“ отдаваме значимото на световния празник на духа и спорта, който се открива официално в Париж тази вечер. Спираме се на българското участие на летни олимпийски игри в исторически контекст, разговаряме и с една от..

публикувано на 26.07.24 в 19:00

България ще се опита да влезе в еврозоната на 1 юли 2025 г.

114 депутати от ГЕРБ-СДС, "Продължаваме промяната – Демократична България", ДПС и 10 независими подкрепиха на първо четене законопроекта на правителството за въвеждане на еврото в България. Нормата утвърждава, че през първия месец ще се ползват и двете..

публикувано на 26.07.24 в 18:11