Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се заоблачаване и слаби локални валежи, ще е топло за сезона

Снимка: БГНЕС

Във вторник минималните температури ще са от минус 1° до 4°, в София 0°. Преди обяд над страната ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. След пладне над по-голямата част от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време. Максималните температури ще са от 8 до 13°, в столицата до 9°.

По Черноморието ще е без валежи, след обяд и до слънчево. Температурите на въздуха ще са до 10-12°. Морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще е облачно, на места със слаб сняг. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 5°, на 2000 м ще е 0°.

В сряда вятърът от югозапад ще се усилва, ще има разкъсана облачност и ще е топло. В четвъртък ще се заоблачава, температурите ще падат, а на северозапад ще завали дъжд

В Европа циклон над Британските о-ви носи валежи над Великобритания, Франция,  Бенелюкс, Швейцария, Югозападна Германия и Северозападните Апенини. В Югоизточна Испания, по Ривиерата и в Западното Средиземноморие ще е слънчево. Облачно, с намалена видимост и слаби валежи ще е в Централна Европа. Слаб сняг ще вали над Скандинавието и Източна Европа, в Украйна ще се примесва с дъжд.

На  Балканите сутринта ще е облачно с ръмежи и мъгли в низините. На запад ще има и валежи. След обяд облачността ще намалява до слънчево. Дневните температури слабо ще се повишат.

В Лондон и в Париж ще е 11° и 14°, в Берлин и в Москва се очакват 5° и минус 4°. В Мадрид 14°. В Белград и в Букурещ ще е 14° и 10°, в Истанбул 11°. Атина и Рим ще са най-топлите евростолици с 18° и 19°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 6° и 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 4° и 2°. В Лос Анжелис се очакват 22°, в Маями и в Мексико сити ще e 22° и 14°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 27°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 19°. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30