Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В четвъртък ще завали дъжд, от петък ще преминава в сняг

Снимка: БГНЕС

В четвъртък минималните температури ще са от 4° до 9°, малко по-ниски ще са на северозапад, в София ще е 4°. Сутринта в низините, равнините и край водните басейни ще има мъгли. През деня облаците ще се вплътняват. След обяд над северозапада ще завали. До вечерта дъждовете ще обхванат много места в Западна и Централна България. Над югозападните региони ще духа силен вятър. Максималните температури ще са от 9° до 11° на северозапад и до 16°-18° на югоизток, в столицата до 14°.

По Черноморието ще е облачно без валежи с умерен до силен западен вятър. Температурите на въздуха ще са до 13°-16°. Морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно и ветровито. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 12°, на 2000 м ще е до минус 4°.

В петък валежите продължават в цялата страна. До нощта срещу събота дъждът навсякъде ще премине в сняг.

В Европа над западната и централната част валежите ще отслабват, но на много места дъждът ще се примесва със сняг. В Скандинавието, Прибалтика и Европейска Русия ще вали сняг. Дъжд и сняг ще има и над Украйна. Слънчево ще е в много райони от Пиренейския п-ов. В Северна Испания ще превали дъжд. В Централното Средиземноморие също ще е дъждовно.

На  Балканите ще е облачно. Дъжд ще вали на северозапад и ще преминава в сняг. Значителни ще са валежите в Сърбия. На югоизток ще е ветровито и топло за декември, а в Гърция и слънчево.

В Лондон и в Париж ще е 8° и 9°, В Берлин и в Москва се очакват 3° и минус 5°. В Мадрид и в Рим ще е 10° и 16°. В Белград и в Букурещ ще е 9° и 13°, в Истанбул 18°. Атина ще е най-топлата евростолица с 22°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 7° и минус 2°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 4° и 1°. В Лос Анжелис се очакват 20°, в Маями и в Мексико сити ще e 24° и 19°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 27°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 14°.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Славата на Шипченската епопея остава ненадмината

“ Многобройни са местата по българските земи, които пазят спомен за борбите за национално освобождение, но славата на Шипченската епопея остава ненадмината .” Това написа във фейсбук страницата си президентът Румен Радев по повод 147-ата годишнина от..

публикувано на 24.08.24 в 12:00

Засилен интерес към българския павилион на Венецианското биенале на изкуствата

Българският павилион на Венецианското биенале на изкуствата през тази година се радва на голям успех сред международните журналисти и посетители. “ За нас е огромно признание да бъдем отличени като един от павилионите, задължителни за посещение ”,..

публикувано на 24.08.24 в 10:59

В София дават началото на колоездачната обиколка на България

Тази вечер от 17,30 ч. пред храм-паметник "Св. Александър Невски" в центъра на София ще бъде даден стартът на 71-вата колоездачна обиколка на страната. Спортното състезание, което ще се проведе от 25 до 29 август, ще приключи в Габрово. В него ще..

публикувано на 24.08.24 в 10:30