Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт и оранжев код за валежи е подаден за цялата страна

Снимка: БГНЕС

В петък валежите ще обхванат цялата страна. На много места ще са значителни. Преди обяд в планинските райони и на места в Североизточна България дъждът ще премине в сняг. До края на деня мокър сняг ще завали и в останалата част от страната. Привечер ще започне да се образува снежна покривка. Ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават. Минималните температури ще са по високи от дневните между 5° до 8°, в София ще е 2°. Към 14 ч.температурите ще са от 1° до 4°, в столицата до 2°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно със североизточен вятър. Температурите на въздуха ще са до 4°-5°. Морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг и до силен северозападен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е 2°, на 2000 м. ще е минус 1°.

В събота валежите от сняг ще спрат сутринта първо в Северна България. В южната половина от страната валежите ще продължат и в събота, но докрая на деня ще отслабват.

В Европа над Пиринейския п-ов и Централното Средиземноморие ще е слънчево. Над западната и централната част ще е облачно с превалявания по високите места и от сняг. Значителни валежи от сняг ще има в Норвегия и Западна Русия.

На Балканите ще има валежи от дъжд, които с нахлуването на студен въздух от северозапад, ще преминават в сняг. В южните райони на полуострова валежите ще са значителни.

В Лондон и в Париж ще е 8° и 11°, В Берлин и в Москва се очакват 5° и минус 3°. В Мадрид и в Рим ще е 13°. В Белград и в Букурещ ще е 6°, в Истанбул 17°. Атина ще е най-топлата евростолица с 21°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 10° и минус 1°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 9° и 3°. В Лос Анжелис се очакват 22°, в Маями и в Мексико сити ще e 23° и 19°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 26° и 29°. В Дубай ще е 28°, в Йерусалим 17°. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Предстоят ни два слънчеви дни

В сряда , 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е..

публикувано на 01.10.24 в 19:55

Избирателите извън страната ще гласуват с най-дълга бюлетина

В ЦИК беше представена бюлетината за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври. Регистрирали кандидатски листи са 28 партии и коалиции, има и един независим кандидат от Плевен. Най-дългата бюлетина ще бъде за избирателите извън страната..

публикувано на 01.10.24 в 19:01

България днес - 1 октомври 2024 г.

В Световния ден на музиката и на архитектурата 1 октомври ще говорим за градежите и устоите на българската политика в условия на предизборна кампания. Каква е мелодията, която долавят българите зад граница и колко голяма изненада..

публикувано на 01.10.24 в 19:00