Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителни каузи помагат на деца

Снимка: Студентски съвет на СУ

Тази неделя, 17 декември, от 10 до 17 ч., всеки почитател на литературата има възможността да дари книги за продажба или да купи любимо четиво на символична цена. Цялата събрана сума от кампанията "Купи книга – дари надежда" ще бъде предоставена за осигуряването на апаратура за 6 неонатологични отделения в страната. Желаещите да се включат в благотворителната кауза са приканени да донесат книги, които вече са прочели и с които искат да зарадват някой друг читател. Приемат се и издания на чужди езици.

Пак в столицата, НОРМА студио и "ЕЛА - сдружение за споделено учене" организират художествено ателие в подкрепа на шестгодишната Александра. "От деца за деца" е първата част от поредица благотворителни инициативи за деца от 3 до 13 години, които искат да подкрепят свои връстници. Организаторите са  убедени, че рамкираната и от сърце рисувана детска картина е прекрасен коледен подарък, а всичките средства от закупените детски произведения ще отидат за лечението на момиченцето.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Село Гомотарци пази жива паметта и традициите във винопроизводството, но има и немалко проблеми

Видинското село Гомотарци има странна история. Някога е било на друго място, на километри от сегашното. След като страшна чума поразила голяма част от жителите му, оцелелите решили да изгорят къщите си и да търсят ново място за заселване. Избрали..

публикувано на 23.07.24 в 09:35

Българо-сръбски кулинарен проект популяризира "Вкусът на Стара планина"

За кулинарно вдъхновение може да служи видео готварска книга, представяща 50 традиционни рецепти от старопланинските гранични райони в България и Сърбия. Гастрономията на Стара планина е характерна с използването на малък брой съставки, за да се създаде..

публикувано на 23.07.24 в 09:01

Изложението "Ден на полето" събира земеделци в добричкото село Попгригорово

За трета поредна година в област Добрич ще се проведе земеделското изложение "Ден на полето". Организацията е дело на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите и има за цел да събере на едно място земеделци, производители на семена, торове и..

публикувано на 23.07.24 в 07:05