Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По кината тръгва българският претендент за "Оскар" "Уроците на Блага"

Кадър от филма "Уроците на Блага"
Снимка: kinomania.bg

От 15 декември българите вече могат да видят по кината "Уроците на Блага“ на режисьора Стефан Командарев и Ели Скорчева в главната роля. Филмът е носител на множество международни награди и актуалният български представител в надпреварата за "Оскар“. 

Лентата проследява историята на пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна измама. Когато тя остава без спестяванията си, без пари за гроба на покойния си съпруг и само с една частна ученичка, жената осъзнава, че няма начин да оцелее. Някога стриктна и честна, Блага получава примамливо, но подозрително предложение за работа и бавно започва да прекрачва всичките си принципи, навлизайки в свят, от който връщане назад няма. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

Седем от неохраняемите варненски плажове ще имат спасители

Седем от неохраняемите плажове във Варненска област ще имат спасители, съобщи пресслужбата на областната администрация. Определен е и изпълнител за тези дейности.  На Варненска територия ще има три стационарни спасителни поста на неохраняеми..

публикувано на 01.07.24 в 18:02