Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жълт и оранжев код за валежи в Рило-Родопската област и на югоизток

Снимка: БГНЕС

В събота ще е облачно и дъждовно. До обяд в Северна България валежите ще спрат, а в Южна ще продължат, но до вечерта ще отслабват. На места валежите ще са значителни. Снежната покривка ще се увеличи. По планинските проходи и в източните райони има условия за виелици и навявания. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в София ще е 0°. През деня стойностите ще са без съществен ход.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, на север валежите ще спрат до обяд. Температурите на въздуха ще са до 3°-6°. Морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг и с до силен североизточен вятър. Температурата на 1200 м надморска височина ще е минус 2°, на 2000 м ще е минус 5°.

В неделя до сутринта валежите навсякъде ще спрат, облачността ще се разкъса и ще намалее. През деня ще е предимно слънчево. Минималните температури на места ще са до минус 7° и минус 8°, а максималните - между 2° и 7°. В понеделник също ще бъде предимно слънчево.

В Европа над Пиринейския п-ов и на запад ще е предимно слънчево. След обяд и над централните части на континента облачността ще се разкъсва. Валежи от сняг ще има в Полша, в Прибалтика и от дъжд. Ветровито и значителни валежи ще има в Норвегия и Шотландия.

На  Балканите от север валежите ще отслабват и спират. На юг времето ще е все още динамично. В централната част на полуострова ще вали сняг, на юг дъжд, но с нахлуването на студен въздух и там ще завали сняг.

В Лондон и в Париж ще е 11° и 8°, В Берлин и в Москва се очакват 7° и минус 5°. В Мадрид и в Рим ще е 11°. В Белград и в Букурещ ще е 4° и 3°, в Истанбул 8°. Атина ще е най-топлата евростолица с 12°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 8° и 6°, в Чикаго и в Ню Йорк ще е 11° и 9°. В Лос Анжелис се очакват 24°, в Маями и в Мексико сити ще e 23° и 19°, в Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще е 27° и 30°. В Дубай ще е 26°, в Йерусалим 18°. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Горещото време продължава

Във вторник , 25 юни, преди обед ще бъде предимно слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици...

публикувано на 24.06.24 в 19:40

БДЖ планира електронни устройства за покупка на билети във влаковете

Започва поетапно оборудване на влаковете с електронни устройства за продажба на билети, съобщи управителят на "БДЖ - Пътнически превози" Венцислав Славков, цитиран от Министерството на транспорта. Такива устройства вече работят пилотно по..

публикувано на 24.06.24 в 17:20
Невяна Филева от сдружение „Енерджи“

Около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненско

През изминаващата учебна година около 1200 украински деца са били записани в детски градини и училища във Варненска област, съобщиха от сдружение "Енерджи", което е част от Общностния център за закрила и включване на бежанци в крайморския град. В..

публикувано на 24.06.24 в 14:29